Over

Kleine computer

Mijn interesse in technologie begon al jong. Toen ik acht was vroeg ik mijn ouders om een kleine computer. Ik denk dat mijn vader mij beïnvloed heeft met zijn passie voor computers en techniek. Hij nam altijd bankscanners mee naar huis van zijn werk waar ik vervolgens mee speelde (hij werkte in de IT-beveiliging bij een bank). Bovendien vond ik het kinderprogramma ‘Totally Spies!’ geweldig. Ik maakte zelfs mijn eigen spionagegadgets.

Brave New World

Herinner jij ook nog grote computers, floppy’s en mp3-spelers? Wat zijn de tijden veranderd. Tegenwoordig hebben we altijd een kleine computer in onze broekzak waarmee we een oneindige hoeveelheid muziek kunnen luisteren en waarmee we op elk moment van de dag informatie kunnen opzoeken. Mooie ontwikkelingen, maar ook meer dingen om mee rekening houden, zoals bevooroordeelde data en privacy schending/bescherming.

Een Brave New World waarin ik meer leerde over websites, zoekmachine optimalisatie en Conversational AI. Van websites migreren en content optimaliseren tot conversationele dialogen schrijven en chatbot taalmodellen verbeteren.

Wat ik doe

Momenteel werk ik als Conversational AI NLU Specialist voor de chatbots van T-Mobile en Tele2. In deze rol:

  • Verbeter ik de herkenning van klantvragen en verbeter ik de kwaliteit van de taalmodellen.
  • Identificeer ik trends en gaps in de chatbotdata om de classificatie en content te verbeteren.
  • Ondersteun ik Conversation Designers met taalmodel gerelateerde zaken.
  • Denk ik vanuit mijn expertise mee aan de propositie, strategie en ontwikkeling van de chatbots.

Nerding out

Nieuwe dingen leren over muziek, taal en AI geeft mij veel energie. Ik speel graag viool, ik dans al mijn hele leven en ik heb Taalwetenschap en Journalistiek gestudeerd. Tijdens mijn werk leer ik veel over Conversational AI. Ook lees ik graag over muziek, taal en/of AI.

Op deze website houd ik een blog bij. Hierin zal ik interessante bevindingen over muziek, taal en AI delen. Ik heb een achtergrond in Journalistiek, maar ik heb nooit echt een onderwerp gevonden waar ik gepassioneerd over wilde schrijven. Tot nu toe. Nieuwsgierig? Lees dan mijn blog!

Get to know me

Fun facts

  • Ik dans al mijn hele leven.
  • Ik speel sinds een paar jaar viool.
  • Toen ik klein was, schreef ik regelmatig gedichten.
  • Soms ontwerp ik websites (inclusief deze).

Websites

Socials

Botcasters interview

Estafette interview

Crosscast interview

Webinar On Page SEO 101

VPRO Podcast: The City is a Poem